RU | UA

Розпилюваний герметик Teroson (Терозон) Terostat (Теростат) 9320 (211742)

Опис:

teroson 9320 Terostat 9320 герметик, що розпилюється, на основі MS-полімерів, який завдяки вологості повітря перетворюється на матеріал, що нагадує гуму. Час затвердіння залежить від вологості та температури повітря, а також від товщини шару, що наноситься.

Внаслідок підвищення температури та вологості повітря цей час може скорочуватися; низькі температури, а також незначна вологість повітря діють із протилежним ефектом.

Області застосування:

Застосовується при ремонті автомобілів особливо для герметизації швів, оброблених у заводських умовах, напиленням в областях:

  • моторного відділення
  • багажника
  • салону автомобіля

Ущільнення швів будь-якої конфігурації здійснюється за допомогою телескопічного пістолета Teleskop-Pistole Multi-Press або пневматичного пістолета SN. Terostat-9320 використовується також і як додатковий антикорозійний захист днища на основі ПВХ, а також для захисту від ударів щебеню.

Технічні характеристики:

Колір: сірий, охри, чорний
Запах: ледве відчутний
Консистенція: пастоподібна
Густина: бл. 1,6 г/см 3
Стійкість: дуже хороша
Вид затвердіння: під впливом вологості
Час утворення поверхневої плівки: 10 – 20 хв
Нормальні умови DIN 50014: 23°C, 50% волог
Затвердіння:
через 24 години: бл. 4 мм
через 48 годин: бл. 6 мм
Твердість по Шору: бл. 65

Вказівки щодо використання:

Методика / умови застосування:
Перед початком обробки потрібно ознайомитися з запобіжними заходами та приписами про їх дотримання. За відсутності вказівок дотримуватись загальних запобіжних заходів при роботі з хімічними виробами.

Підготовка:
Склеювані поверхні повинні бути чистими, сухими та знежиреними. Для очищення застосовуються очищувач+розріджувач FL. Адгезія Terostat-9320 посилюється, якщо контактні поверхні зачищені наждачним папером. Якщо шов покривається лаком після висихання, його необхідно попередньо обробити відповідно до технології нанесення синтетичних лаків.

Обробка:
Обробка Terostat-9320 із 300мл. алюмінієвих картушів може проводитися тільки за допомогою пістолета Teleskop-Pistole Multi-Press або пневматичного пістолета SN. Використовуючи ці пістолети, можливе нанесення Terostat-9320 джгутом (“герметик-джгут”) або розпорошенням за допомогою перехресної системи повітряного розпилення. Використовуючи відповідні налаштування пістолетів, можна відтворити заводську структуру обробки швів. Змінюючи відстань, з якої проводиться розпилення, можна додатково варіювати ширину та межі швів. При регулюванні та експлуатації пістолетів дотримуйтесь інструкцій із застосування.

Очищення:
Для очищення обладнання від незатвердженого Terostat-9320 рекомендуються очисник+розріджувач FL.
Затверділий матеріал може бути видалений лише механічно.

Покриття лаком:
Terostat-9320 може бути покритий через 20 хвилин ремонтними лаками 1K і 2K, а також лаками, що містять спирт як розчинник. При швидкому лакуванні затвердіння не зупиняється, а лише сповільнюється. Сумісність з лакам повинна перевірятися досвідченим шляхом. Покриття шва лаком не слід відкладати більш ніж на 8 годин.

Ґрунтовка:
Через добрі антикорозійні та адгезійні властивості спеціально застосовуються фосфатні та епоксидно-смоляні грунтовки. Важливо, щоб ґрунтовка висохла, перед ущільненням або відповідно покриттям Terostat-9320

Наповнювачі та ґрунтувальні праймери:
Якщо після аварійного ремонту деталі підлягають покриттю лаком з попереднім нанесенням наповнювача, ґрунтового праймера або шпаклівки, в ідеалі перед герметизацією або покриттям поверхні необхідно обприскати Terostat-9320. Однак, оскільки наповнювачі, праймери грунтовки або шпаклівки недостатньо еластичні, їх не слід наносити на Terostat-9320. Якщо після нанесення Terostat-9320 все ж таки потрібно покрити поверхню якимось наповнювачем, то в цьому випадку, герметик повинен бути попередньо витриманий не менше 6 годин, і слід використовувати при цьому наповнювачі, призначені для покриття синтетичних матеріалів.

Несумісність:
Неприпустимим є нанесення Terostat-9320 на поверхні з нерівно нанесеним поліуретаном. У цьому випадку необхідно дочекатися повного затвердіння поліуретану.
Додаткове покриття Terostat-9320 складами Terotex-Record 2000 та Terotex-HV 200 можливе лише у затвердженому стані. Terostat-9320 не повинен покриватись Terotex-Super 3000.

Практична порада:
Рекомендується застосування Terostat-9120 для закладення глибоких швів (Art.-Nr. 102.78 X), з наступним нанесенням Terostat-9320.

Завантажити технічний опис продукту:

Сертифікат офіційного дистриб'ютора Сертифікат офіційного дистриб'ютора Henkel Loctite